עיצוב שולחן – טיפים לאירוח חגיגי במיוחד

חגים, שבתות ואירועים משמחים הם סיבה נהדרת לערוך ארוחה חגיגית בחיק המשפחה והחברים. למרות שסידור השולחן דורש מאמץ ומחשבה מקדימה – הוא משדרג כל אירוע ותורם לאווירה ולתחושת החגיגיות. אז אם אתם מארחים בקרוב, או סתם רוצים לקבל רעיונות עיצוביים, אתם מוזמנים להיעזר ברשימת הטיפים והעצות שלנו לסידור שולחן חגיגי.

סגנון וצבעים
כאשר אנו באים לעצב שולחן, בחירת הסגנון היא הצעד הראשון – ניתן לבחור בין סגנון קלאסי, כפרי, נקי ועוד. בנוסף, חשוב להתאים את הצבעים לסגנון האירוע ולאופיו – חג או יום הולדת, ארוחת בוקר או ערב וכו'. לדוגמה, למראה כפרי יתאימו צבעי טבע כמו ירוק וחום. לבן הוא צבע שתמיד הולך ומשדר חגיגיות, ומשתלב נפלא בארוחות פסח ושבועות, כאשר למראה קלאסי ניתן לשלבם עם כסף או עם זהב. צבעים כהים יעניקו מראה דרמטי. בכל מקרה, יש להקפיד על לא יותר מ- 2-3 צבעים שישלטו בשולחן.

אכילה בחוץ
ארוחה במרפסת או בגינה יכולה להיות תענוג בתנאים המתאימים. הצמחייה או הנוף יכולים להוות מקור השראה עשיר בצבעים ובסגנון עבור סידור השולחן, כמו גם רקע נעים לארוחה עצמה. ניתן לתלות פיסת בד גדולה או רצועות מעל השולחן ליצירת מראה של חופה. במקרה בו הארוחה מתרחשת בשעות הערב, ניתן להוסיף נרות או לתלות גופי תאורה קטנים לאווירה קסומה.

שולחן הגשה
שולחן הגשה יכול לחסוך התרוצצויות רבות בין המטבח לבין שולחן האוכל, והוא מעניק אווירה נינוחה לאירוע. על האוכל להיות מסודר באופן נגיש, כך שיהיה נוח לאכילה סביב שולחן, בעמידה או בישיבה על הספה. כמו כן, כדאי להכין יותר כלים וסכו"ם מכמות האורחים, שכן אנשים נוטים להשאיר צלחות במקום אחד ולחזור לשולחן ההגשה למנה נוספת.

שולחן לילדים
במידה וילדים משתתפים בארוחה ניתן להכין שולחן במיוחד עבורם. מומלץ למקם את שולחן הילדים באחד מקצוות שולחן הבוגרים, במקום מרווח בו יהיה לילדים מקום לזוז ושיהיה נגיש להגשת האוכל. יש לבחור שולחן יציב שיתמוך במשקל הכלים והאוכל וגם סכו"ם המתאים לילדים. אם האירוע נמשך זמן רב כדאי גם להוסיף תעסוקה יצירתית לילדים, כמו טושים בכוס צבעונית ונייר עליו יוכלו לקשקש.

כיסאות
רוב הסיכויים שלא כל הכיסאות סביב שולחן האוכל יהיו זהים זה לזה אך, בסידור נכון – הערבוביה יכולה להצליח. לדוגמה, הנחת הכיסאות הגדולים ביותר בקצוות השולחן והקטנים יותר אחריהם. אחת הדרכים הפשוטות להתמודדות עם כיסאות שונים היא להניחם בסדר חזרתי סביב השולחן, עדיף בצורה סימטרית המקנה רושם רב.

תאורה ומוזיקה
מומלץ לשמור על התאורה בהירה אך לא חזקה מדי, בעוצמה שתספיק לפעילות סביב השולחן. אור נרות מעניק זוהר חמים ובריא לתווי הפנים בעוד תאורת פלורסנט גורמת לאווירה קרה. אם בחרתם להשמיע מוזיקה – כדאי שלא תהיה חזקה מדי, על מנת לאפשר ניהול שיחה. כל אלה נועדו לתמוך בעיצוב וליצור אווירה נעימה לאירוע חגיגי.

מה שמים על שולחן האוכל?
• מפה, ראנר או פלייסמנט – מפה היא אחד הדברים המרכזיים הנותנים את הטון לעיצוב השולחן, על כן, עליה להתאים לסגנון העיצוב שנבחר. מפה בצבע ניטרלי כמו לבן תשתלב במגוון סגנונות. מפה כהה או צבעונית תשתלב היטב עם כלים חלקים ובהירים. שילוב עם כלים צבעוניים ייתן מראה נועז אך עלול להיות גם עמוס. כמו כן, רצוי שהמפה תכסה לפחות מחצית מגובה רגלי השולחן. שילובה עם ראנר או עם פלייסמנטים אישיים לכל אורח יעשיר את המראה. ניתן אף להחליף בהם את המפה לחלוטין.

• כלים – כיום, קיים בשוק מגוון רחב של כלים חד פעמיים מעוצבים שיחסכו את מלאכת הניקיון בתום הארוחה. עם זאת, תמיד שמור מקום של כבוד לכלי זכוכית וחרסינה אמיתיים. בכל מקרה, לא משנה מה סוג הכלים שבהם אתם משתמשים, אין חובה שכולם יהיו חלק מאותו הסט. ניתן לערבב ולהתאים בין הסטים ליצירת מראה מקורי ומעניין המשלב בין צבעים, הדפסים וסגנונות.

• סכו"ם – לכל סוג של אוכל יש מזלג, סכין או כף המיועדים לו. ככל שיש יותר כלי סכו"ם ייעודיים לצד הצלחת, כך הארוחה מקבלת פן רשמי יותר. לרוב ניתן להסתפק בכלים בסיסיים. כאשר לא כל כלי הסכו"ם זהים זה לזה, ניתן לעטוף אותם במפית ולשמור על מראה אחיד.

• מפיות – מפיות מקופלות או מגולגלות מוסיפות עניין לעיצוב השולחן. ניתן להעשיר את המראה באמצעות חבקי מפיות או קשירת סרטי בד סביבן.

• מרכז השולחן – המרכז הוא המקום האידיאלי ליצירת נקודת מיקוד. ניתן להשתמש בפרחים, בנרות או כל באלמנט עיצובי אחר שיהיה מעניין ויתאים לסגנון ולאווירת החג. מומלץ לא להניח קישוט גבוה מגובה העין של האורחים.

• נגיעה אישית – כרטיסי מקום עם שמות האורחים מאפשרים שליטה בסדר הישיבה ומעניקים תחושה מיוחדת לאורחים. באותה מידה, ניתן גם לכתוב ברכות אישיות לכל אורח.